Zagrebačke slikopriče

Izložba 07.05.2021. - 14.06.2021. Knjižnica Knežija Odjel za djecu i mlade
Povodom nadolazećeg Dana grada Zagreba, koji se obilježava 31. svibnja na blagdan Blažene Djevice Marije od Kamenitih vrata, zaštitnice grada, djeca iz odgojne skupine Medvjedić iz DV Grigora Viteza zajedno s odgojiteljicom savjetnicom i dramskom pedagoginjom Božicom Knežević i odgojiteljicom Dijanom Horvat svojom su likovnom izložbom, posvećenoj gradu Zagrebu, poslala emotivnu i ekološku poruku.

Od otpada, marljivo razvrstanog u vlastite, rukom napravljene spremnike, napravili su sve što ih se u njihovu gradu dojmilo. Na taj su način neuglednu i već upotrijebljenu ambalažu svojom iskričavom maštom i predanim radom pretvorili u prava mala umjetnička djela.
Dostupnost različitih likovnih materijala potaknula je njihove interese, a različitost likovnih tehnika njihovu radoznalost i kreativnost. Likovne vizije njihova grada pršte od slobodnih i opuštenih poteza bojama, crtama i oblicima. Slikali su promatrajući ili se sjećajući dojmova koje je na njih ostavio njihov grad.

Njihova izložba zapravo je čestitka, svojevrsne šarene zagrebačke slikopriče, čije boje i izričaji svjedoče o ljubavi koju maleni polaznici osjećaju prema svojemu gradu. Osim toga, izložba je i podsjetnik na dugogodišnju plodnu suradnju Knjižnice i DV Grigora Viteza.