Zagrebi za izložbu

Izložba 04.11.2022. - 14.11.2022. Knjižnica Kajfešov brijeg
Knjižnica Kajfešov brijeg i Centar za kulturu i film August Cesarec pozivaju vas na izložbu u sklopu projekta Zagrebi Zagreb.

Na izložbi su izloženi straničnici inspirirani kajkavskim narječjem koje su kreirali učenici OŠ Kustošija i OŠ Medvedgrad. U zvučnome dijelu izložbe poslušajte kolaž zapisa nastalih u sklopu projekta i saznajte mnoge zanimljivosti iz bogate prošlosti našega kvarta!

Sudjeluju: Gordana Radiček, predsjednica HSPD Sljeme–Šestine, Kruno Vuk, autor knjige „Šestine, sele v Zagrebu“, Josip Nesek i Vjekoslav Račić.

Projekt Zagrebi Zagreb u fokusu ima istraživanje nematerijalne kulturne baštine i tradiciju zagrebačkih kvartova s naglaskom na posebnosti gradske četvrti Črnomerec (Kustošija, Vrapče, Medvedgrad, Jelenovac, Šestinski dol...). Nastao je u suradnji s Centrom mladih Ribnjak, Knjižnicama grada Zagreba i Etnografskim muzejom. Projekt se provodi putem brojnih aktivnosti kao što su predavanja, radionice, izložbe, pripovijedanje priča i legendi, bilježenja zvučnih zapisa starijih sugrađana i zvučnih instalacija. Projekt Zagrebi Zagreb financijski podržava Grad Zagreb.