Zagrebi Zagreb - izložba straničnika

Izložba 14.11.2022. - 25.11.2022. Knjižnica Kustošija
Knjižnica Kustošija i Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u prostoru dječjeg odjela Knjižnice Kustošija predstavljaju vam izložbu straničnika inspiriranih kajkavskim narječjem, a koje su kreirali učenici OŠ Kustošija i OŠ Medvedgrad.
 
U zvučnome dijelu izložbe poslušajte kolaž zapisa nastalih u sklopu projekta i saznajte mnoge zanimljivosti iz bogate prošlosti našega kvarta. Sudjeluju: Gordana Radiček, predsjednica HSPD Sljeme–Šestine, Kruno Vuk, autor knjige Šestine, sele v Zagrebu, Josip Nesek, Vjekoslav Račić.
 
Izložba je nastala u u sklopu projekta Zagrebi Zagreb koji provodi Centar za kulturu i film Augusta Cesarca. Projekt Zagrebi Zagreb u fokusu ima istraživanje nematerijalne kulturne baštine i tradiciju zagrebačkih kvartova s naglaskom na posebnosti gradske četvrti Črnomerec (Kustošija, Vrapče, Medvedgrad, Jelenovac, Šestinski dol i drugih).
 
Projekt se provodi u suradnji s Centrom mladih „Ribnjak", Knjižnicama grada Zagreba te Etnografskim muzejom, a kroz brojne aktivnosti kao što su predavanja, radionice, izložbe, pripovijedanje zagrebačkih priča i legendi, bilježenja zvučnih zapisa starijih sugrađana te zvučne instalacije.
 
Grb grada Zagreba

  Projekt Zagrebi Zagreb financijski podržava Grad Zagreb.