Zagrebu s ljubavlju

Izložba 29.08.2024. - 19.09.2024. Knjižnica Augusta Cesarca, Ravnice Početak događanja: 18:00 Branka Čmarec
Pozivamo Vas na otvorenje samostalne izložbe fotografija "Zagrebu s ljubavlju", autorice Branke Čmarec, koja traje od 29. kolovoza do 19. rujna 2024.
Otvorenje izložbe bit će u četvrtak, 29. kolovoza 2024. u 18 sati.
Glazbeni gost: Marko Šimunić.

Veselimo se Vašem dolasku!

O autorici i slikanju

Branka Čmarec rođena je u Zagrebu 19. 05.1974. godine. Još od osnovne i srednje škole voli se kreativno izražavati, pisati poeziju i literarne radove. Nakon odlaska u mirovinu, uz poeziju, od prije nekoliko godina intenzivnije se počela baviti fotografijom, koja je postala njena velika strast i radost.  
Neke od fotografija pronašle su mjesto na naslovnicama pojedinih internetskih grupa i osvojile priznanja uglavnom Fotografske skupine Hrvatske. Također je postala jedan od lidera Hrvatskog tima fotografa Guru shot-a, najpoznatijeg online foto natjecanja u svijetu.
Prije dvije godine fotografija Zagreba bila je na naslovnici zbirke poezije ali i zaštitni znak istoimenog festivala Zagreb na dlanu, a uskoro će jedna vrlo posebna krasiti naslovnicu moje prve samostalne zbirke Vječna ljepota.
U posljednje vrijeme rado odlazi na slikarske radionice ateliera Sellier, a nedavno je sudjelovala na zajedničkoj izložbi polaznika prilikom obilježavanja 10. godišnjice osnutka Škole za crtanje i slikanje što je svakako oplemenilo njenu kreativnost i proširilo vidike.

O izložbi i slikama

Izložba Zagrebu s ljubavlju posvećena je dragom Gradu kojem srce oduvijek i zauvijek pripada. Zagreb ju vječno inspirira na nove kreativne pothvate i najveći je razlog ove prve samostalne izložbe koju mu s ljubavlju poklanja.