Zagrijavanje do 27

Susret 24.05.2019. | petak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 19.30 sati Andrija Škare
Ksenija Kušec, arhitektica, saksofonistica, književnica
 
Do sada je objavila:
 
Priče iz Sunčeva sustava, 2010.
Reci mi sve, 2013.
Janko i stroj za vrijeme, 2013.
Sobe, 2014.
Prozirna Lili, 2015.
Nije moglo bolje, 2016.
Otok, 2018.
Opća opasnost, 2019.
 
Jadranka Ivandić Zimić
 
Dr.sc.Jadranka Ivandić Zimić, rođena je 15. veljače 1965. u Zavidovićima, Bosna i Hercegovina a od 1985. godine živi, studira i radi u Zagrebu. 
 
Nakon neuspjelog pokušaja da upiše Studij komparativne književnosti i Ruskog jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 1985. upisuje a 1990. godine i završava Studij za socijalni rad Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a zatim poslijediplomski znanstveni studij iz Dječje i adolescentne psihijatrije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te 2003. godine stječe i znanstveni naslov magistrice znanosti biomedicine i zdravstva. U 2010. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Studijski centar socijalnog rada stekla je akademski stupanj doktorice društvenih znanosti.

Već 16 godina radi kao savjetnica u Vladi Republike Hrvatske, u vladinom Uredu za suzbijanje zlouporabe droga (sada Hrvatski zavod za javno zdravstvo), a u svojoj profesionalnoj karijeri radila je i volontirala u nizu socijalnih i zdravstvenih ustanova te udruga. Primarna su područja njezinog znanstvenog i stručnog interesa, obitelj, djeca i mladi te problem ovisnosti o čemu je objavila i 20-tak stručnih i znanstvenih radova. Piše pjesme i kratke priče od svoje 17 godine. Napisala je  preko 100 pjesama, 40-tak kratkih priča, te 2 romana, a treći roman pod radnim naslovom „Ubojstvo iz ogledala“ je u nastajanju. Autorica ističe da je ljubav prema pisanju i pisanje osnovni smisao njezinog života i najvažniji segment njezinog životnog ostvarenja.
 
Dosad objavila: kratki roman Praznina (Edicije Božičević, 2018.), zbirka priča  Zvala sam se Ljerka (Osječki ogranak Matice Hrvatske, 2018.), zbirka priča za djecu Neobična jutra jedne obične Flekice (Edicije Božičević, 2016). 
 
Zlatko Majsec
 
Zlatko Majsec se bavi pisanjem kratkih priča i pjesama, a povremeno i tekstova ne baš strogo definirane forme. S bendom Mel Camino, u kojem kao kantautor i pjevač djeluje od 2006., izdao je 4 studijska albuma i održao pregršt koncerata.

 Rođen je 20.12.1979. u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu završio je u Velikoj Gorici, a 2008. diplomirao filozofiju i pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.  

Već petnaest godina nastupa i kao dio underground pjesničke scene zvane Slam poezija. Pjesme i priče objavljivane su mu u raznim književnim časopisima, a kao glazbenik, pisac i pjesnik bilježi brojne klupske i festivalske nastupe te gostovanja u radio i tv emisijama.
2015. izdaje zbirku pjesama „Sve filozofije završe u narodnim poslovicama“ za nezavisnog izdavača „Bratstvo duša“ - Zdenka Franjića.

2017. izdaje zbirku kratkih priča, pjesama i eseja „Frik iz kvarta“ za izdavača „Matica Hrvatska – ogranak Velike Gorice“. Tri riječi koje ju vjerojatno najbolje opisuju, a poput jeke odzvanjaju u većini službenih recenzija i reakcija čitatelja su: neobično, inteligentno i zabavno djelo.    
Na internetskom portalu "Kronike VG" već tri i po godine u ritmu – jednom tjedno - objavljuje razigranu kolumnu Frik iz kvarta, iz koje je izabrane i u kasnijoj doradi ponešto izmijenjene priče i pjesme, uklopio u svoju friško novu knjigu „Frik iz kvarta ponovo napada“ koju je u veljači ove godine izdalo POU Vg.