Zaljubljene kvačice

Izložba 26.06.2024. - 26.07.2024. Knjižnica Kustošija
Predstavljamo vam projekt - O’bojeni zidovi u suradnji s Kulturnim klubom O’grada. Projekt donosi djela renomiranih hrvatskih ilustratora.  
Ovoga puta predstavljamo ilustratratora, glazbenika i grafičkog dizajnera Filipa Gala i njegove ilustracije iz knjige Ratka Bjelčića Zaljubljene kvačice u izdanju Naklade Semafora. 
Prepreke su sastavni dio života. I mali i veliki imaju bolje i lošije dane. Zavirite u izlog i doznajte kroz kakve je prepreke morala proći prava ljubav da bi na kraju izborila slatku pobjedu. Ilustracije prikazuju emotivno putovanje ljubavi kroz razne izazove. Svaka ilustracija dočarava emocije likova, hvatajući suštinu njihove avanture i naglašavajući tematske poruke priče. Ilustracije su kombinacija ručne izrade i digitalne tehnike, a sve su u crno-bijelo-crvenoj kombinaciji.
Filip Gal rođen je 1991. u Zagrebu. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer grafički dizajner, nakon čega je studirao na „Universitat für Musik und darstellende Kunst Wien”. Nakon četiri godine, studij nastavlja na „London Metropolitan University”. Dobitnik je mnogih nagrada na području glazbene i likovne umjetnosti. Godine 2022. ilustrirao je svoju prvu slikovnicu Silvije Šesto, „Školica”. U slobodno vrijeme svira, crta, dizajnira i ilustrira.
Izložba je otvorena od 24.6. do 26.7. 2024.