Završna svečanost projekta Zgubidan

Projekt 10.12.2019. | utorak Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić Početak događanja: 10:00
Zgubidan - dani digitalnog stvaralaštva djece zaprešićkog kraja je projekt Dječjeg odjela i Zavičajne zbirke u kojem učenici viših razreda osnovnih škola izrađuju digitalni sadržaj o baštini zaprešićkog kraja: filmove, digitalne slikovnice i slično. Cilj projekta je upoznavanje mladih sa zavičajnom baštinom i građom Zavičajne zbirke, razvijanje informacijske i informatičke pismenosti, poticanje kreativnosti i digitalnog stvaralaštva te grupnog, istraživačkog i terenskog rada.
Tijek projekta: okupljanje timova u školama, izbor teme i načina digitalnog izražavanja, istraživački rad učenika na terenu, korištenje građe Zavičajne zbirke, radionica informacijslke pismenosti u knjižnici, završna svečanost s prezentacijom radova pristiglih na natječaj, nagrade za najbolje radove, nagradni izlet za sudionike projekta.
Projekt se provodi u suradnji s osnovnim školama Zaprešića i zaprešićkog kraja.
2019. godine tema natječaja bila je narodna nošnja zaprešićkog kraja, a zadani medij izražavanja dokumentarni film. Sudjelovalo je 6 osnovnih škola: OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice, OŠ Jakovlje, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Prigorja Brdovečkog, OŠ Pavao Belas iz Brdovca, OŠ Pušća i OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića.

Voditeljica projekta:
Janja Severović, dipl. knjiž.