Zdravi stilovi života starijih osoba

Projekcija 24.10.2022. | ponedjeljak Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Početak događanja: 18:00 Multimedijalna dvorana
U okviru projekta 65 plus pozivamo vas na projekciju dokumentarnog filma „Zdravi stilovi života starijih osoba“.
 
Dokumentarni film rezultat je 130 intervjua sa stručnjacima, liječnicima, herbalistima, socijalnim radnicima, nutricionistima, trenerima, alternativcima i umirovljenicima na temu zdravlja u starijoj dobi. Predstavlja suvremene načine života starijih ljudi u Hrvatskoj te anticipira nadolazeće trendove na temu zdravlja starijih osoba u svijetu. Sniman je na više lokacija u Republici Hrvatskoj, a na njemu je radila profesionalna ekipa za filmsku djelatnost.
Dokumentarni film provodi se u okviru projekta „Smijeh kao lijek – program za aktivne umirovljenike“, a u sklopu je poziva Aktivni u mirovini. Producirala ga je Umjetnička organizacija Binocular teatar. Financiranje projekta osigurano je iz sredstava Europskog socijalnog fonda s ciljem provedbe inovativnih i kreativnih aktivnosti za jačanje socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina umirovljenika, povećanja kvalitete života umirovljenika, te podizanja razine svijesti o važnosti aktivnog starenja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Projekt „Smijeh kao lijek – program za aktivne umirovljenike“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.



 Projekt 65 plus sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba.