Živjeti zdravo

Radionica 06.04.2022. | srijeda Knjižnica Kajfešov brijeg Početak događanja: 9:00
U goste nam stižu učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska. U okviru projekta Učenici učenicima, u kojemu sudjeluju treći, četvrti i peti razredi škole, učenici će održati radionicu na zadanu temu. 

Ovaj školski projekt je specifičan oblik ostvarenja suradničkog planiranja i provedbe kurikula međupredmetnih tema na kojem uz sudjelovanje svih nastavnika i stručnih suradnika aktivno sudjeluju i učenici škole.
Tijekom nastavne godine učenici će vođeni knjižničarkom i stručnim nastavnicama odlaziti po dogovoru u vrtiće, osnovne i srednje škole ili u knjižnice i tamo drugim učenicima održati radionicu na dogovorenu temu. Teme su vezane uz međupredmetne teme Škole za život: osobni i socijalni razvoj, građanski odgoj i obrazovanje, održivi razvoj i zdravlje (pravilno pranje ruku, oralna higijena, važnost tjelesne aktivnosti, prevencija rizičnih ponašanja mladih i djece, začarani krug dijeta, vršnjačko nasilje, tko se boji bolnice još, biraš i ti, tko sam ja itd. Predavanja i radionice po potrebi se provode i online.
 
Učenici će učiti kako učiti pripremajući se za izradu radionica koje će predstaviti svojim vršnjacima ili mlađima od sebe i time osvijestiti potrebu cjeloživotnog učenja te razvijati odgovornost, uvažavanje i solidarnost.
 
U skladu s važećom Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke, broj posjetitelja je ograničen na 15 uz prethodnu predbilježbu u knjižnici.