Zrinka Jezdić – Arhetipovi esencijalnih ulja

Predavanje 03.12.2019. | utorak Knjižnica Savica Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle Zrinka Jezdić
U knjizi koju predstavljamo esencijalna ulja obrađuju se na nov i inovativan način u odnosu na standardne načine aromaterapeutske primjene.

Knjiga je podijeljena u dva dijela. U prvome dijelu objašnjavaju se pojmovi  kao što su integrativna aromaterapija, energetska matrica esencijalnih ulja, njezina primjena, pojašnjava se što su arhetipovi esencijalnih ulja, opisuju metode odabira esencijalnih ulja, njihova interpretacija i energetsko djelovanje. Drugi dio knjige donosi detaljnu obradu 87 esencijalnih ulja. Obuhvaća detaljnu analizu njihovih vibracija, arhetipova, energija,  ključnih riječi, djelovanja na energetske centre, fizičko tijelo, emocije, indikacije, kontraindikacije, kemijski sastav i ostalo.
 
Priručnik „Arhetipovi esencijalnih ulja“ apsolutni je novitet u pristupu i korištenju esencijalnih ulja u odnosu na standardne načine aromaterapeutske primjene. Napisan je stručno i razumljivo i primjeren je za stručne aromaterapeute, za početnike i za sve koje zanima široko područje aromaterapije.
 
  
Zrinka Jezdić MIFPA, diplomirala je aromaterapiju  na Shirley Price International College of Aromatherapy (1999.) u Londonu. Stekla je diplomu kliničke aromaterapije na Penny Price Academy of Aromatherapy (2011.).
 
Prvu hrvatsku školu za aromaterapiju „AromaVita učilište“ otvara 2000. godine, te izdaje dvije knjige – „Priručnik za primjenu aromaterapije“ (2000.) te drugo dopunjeno izdanje „Priručnika za primjenu aromaterapije“ (2003.),  kao i knjigu „Kućna ljekarna“  (2002.).
 
Osnivačica je i predsjednica AromaVita instituta za aromaterapiju (2013.) koji se bavi istraživanjima i razvojem tehnika primjene aromaterapije. Autorica je znanstvenih istraživanja: “Utjecaj aromaterapije na nesanicu“ objavljeno na Researchgateu (profesionalna mreža za znanstvenike), „Utjecaj aromaterapije na bol“ i Utjecaj aromaterapije na tjeskobu“.
 
Na zdravstvenom veleučilištu (ZVU) diplomirala je i specijalizirala psihijatrijske vještine očuvanja mentalnog zdravlja pojedinca i grupe.